Een nieuw bestand creëren

Sneltoets

Nieuw

Bestand

Ctrl + N (Windows)

Cmd + N (Mac)

Om een nieuw bestand te creëren:

Selecteer het commando.

Op Windows kan je ook rechts van het laatste documenttabblad op de knop Nieuw document klikken.

Het dialoogvenster ‘Nieuw document’ wordt geopend.

Selecteer het type document dat je wilt creëren:

Documenttype

Beschrijving

Creëer blanco document

Hiermee open je een nieuwe, lege tekening.

Om je eigen voorkeuren voor de schaal, eenheden en andere basisinstellingen als opstartdocument in te stellen, creëer je een bestand met de naam Standaard.sta; zie Sjablonen creëren.

Gebruik sjabloon

Selecteer deze optie om een nieuw document te openen dat de instellingen gebruikt die werden bewaard in een sjabloon. Selecteer de sjabloon die je wilt gebruiken. Zie Concept: Sjablonen.